Zilver voor BS Arnoldus voor de “Pesten dat kan niet – prijs” !!!

Op 2 februari 2018 ontving de directie het certificaat als laureaat van de “Pesten dat kan niet – prijs” uit handen van Gie Deboutte.  (anti-pestdeskundige)

BS Arnoldus is een KiVa – school en daar zijn wij fier op.

Kiva‘ is het Finse woordje voor ‘fijn’ of ‘leuk’. Het is ook de naam van een succesvol Fins antipestprogramma. KiVa-scholen zorgen ervoor dat kinderen, leerkrachten en ouders hun school als een veilige, aangename en stimulerende omgeving ervaren waarin pesten minder kans maakt.

Op 1 december 2017 hebben wij ons anti-pestbeleid voorgesteld te Mechelen aan een uitgebreide jury die jaarlijks aan 10 scholen de “Pesten-dat-kan-niet- prijs” uitreikt.  Uit alle deelnemende scholen werden wij als laureaat weerhouden.

We behaalden een mooie tweede plaats en ontvangen voor de verdere uitbouw van het project een cheque ter waarde van € 500.

Van 02/02 tot en met 09/02/2018 loopt de Vlaamse week tegen pesten.  Omdat BS Arnoldus als KiVa – school heel veel belang hecht aan het voorkomen en het aanpakken van pestgedrag, laten wij dit niet zomaar aan ons voorbij gaan.

Tijdens de komende week zal er op school, elke dag, een actie worden georganiseerd.

Op vrijdag 09/02/2018 om 14.30u sluiten wij deze week af met een apotheose.
Iedereen is van harte welkom om dit moment mee te maken.